LogiVille

Belgische vervoerders geloven in waterstof

30/06/2022 — minuten leestijd
Partners
Air products WE Bcopyright CMB Tech

Air Products hield tijdens de Transport & Logistics Awards een enquête onder de aanwezigen over waterstof als brandstof voor de toekomst in het wegvervoer. Maar liefst 79% van hen gelooft er in.

In totaal namen 294 personen deel aan de enquête, waarvan 45% actief is als transporteur en 55% een andere activiteit heeft in de logistiek.

Op de vraag “Denkt u dat waterstof voor het wegtransport de brandstof voor de toekomst is?”, antwoordden bijna 80% van de respondenten ‘Ja’. Er was wel een licht verschil tussen de transporteurs en de andere profielen in de logistiek, met resp. 73% en 85% positieve antwoorden. Hoe jonger de respondent, hoe hoger het vertrouwen in waterstof als brandstof voor het wegtransport.

De 21% sceptici gaven onder meer aan dat ze nog te weinig bekend zijn met waterstof of dat ze denken dat de infrastructuur er nog niet klaar voor is.

“Het is duidelijk dat waterstof een onderwerp is dat de bedrijven in de logistiek interesseert. De keuze voor waterstof voor zware bedrijfsvoertuigen maakt, in vergelijking met andere technologieën, snellere tankbeurten, een grotere actieradius en het vervoer van zwaardere ladingen mogelijk. De verwachting is dat waterstof zal helpen tegemoet te komen aan de maatschappelijke behoefte om vervoer duurzamer te maken, met weinig tot geen CO2 uitstoot”, zegt Frank Schnitzeler, Business Development Manager Hydrogen for Mobility and Energy Transition bij Air Products.

Bedrijven zoals Air Products investeren voluit in nieuwe productiefaciliteiten voor groene waterstof. Ze werken ook hard aan het opbouwen van een tankinfrastructuur in Europa. “Onze technologie wordt al in meer dan 250 projecten over de hele wereld gebruikt”, benadrukt Frank Schnitzeler.

Foto: Copyright CMB.Tech

Air products