LogiVille

Europese primeur op Log!Ville: een ‘live’ demo-installatie van de Haipick-robots

26/01/2022 — minuten leestijd
Pers
Partners
01

Het demonstratiecentrum van Log!Ville is een innovatieve logistieke oplossing rijker: de Haipick by Savoye. Deze autonome mobiele robot (AMR) dient in het magazijn voor het verzamelen van bakken en dozen die naar een Goods-to-Person pickingstation gebracht worden. De demo-installatie is een Europese primeur: nergens elders in Europa kan men de robots daadwerkelijk aan het werk zien.


De Haipick is het resultaat van de samenwerking tussen Savoye en de Chinese robotfabrikant HAI Robotics. Deze gloednieuwe oplossing combineert mobiele robots die dozen of bakken in legbordrekken tot 5 à 7 meter plaatsen of uitnemen met de eigen systemen van Savoye, zoals de X-PTS-pickstations en de WMS-besturingssoftware.

De installatietijd van een Haipick-systeem is bijzonder kort, zegt Savoye. Dat bleek alvast op Log!Ville: de demo-installatie werd op minder dan een week opgesteld. Deze bestaat uit twee rekken van 4,2 meter hoog, een robot en orderverzamelpost. Niet echt full-scale dus, maar groot genoeg om de werking en de voordelen van het systeem te zien.

De Haipick-oplossing is bestemd voor middelgrote en grote ondernemingen voor de trage en ‘medium-snelle’ pickingoperaties, voor een gemiddeld tot groot aantal SKU’s. Het gaat hier dus om een marktsegment tussen een manuele pickingopzet en de shuttlesystemen. Een van de grote voordelen is de schaalbaarheid: de installatie kan met het bedrijf meegroeien.

De Log!Ville-bezoekers kunnen deze nieuwe demo-installatie vanaf nu ‘live’ in het demonstratiecentrum ontdekken en boeken.

Savoye