LogiVille

Log!Ville verwelkomt vier nieuwe partners

28/09/2022 — minuten leestijd
Partners
Samenwerking Boma
2022 165 LOGIVILLE TEDALOS DIGITAL TWIN INVENTORY ANIMATIE 13 09 2022


Begin september zijn vier nieuwe bedrijven partner geworden van Log!Ville. Deze zijn BOMArobotics, een afdeling van schoonmaakspecialist BOMA, als Innovation Partner en Convium, M-Protect en YuCopia als Start2Scale-ups. Wij stellen ze graag aan u voor.

BOMArobotics

BOMA is op 1 september de zevende Innovation Partner van Log!Ville geworden. Al zo’n 50 jaar ontwikkelt en verdeelt dit familiebedrijf professionele schoonmaakmaterialen, -producten en -machines in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Het richt zich hoofdzakelijk tot bedrijven en instellingen uit verschillende sectoren zoals industrie, logistiek, healthcare, food & catering, onderwijs en overheid.

Op Log!Ville richtte de afdeling BOMArobotics een ruimte in waar schoonmaakrobots doorlopend gedemonstreerd kunnen worden aan zowel de logistieke sector als andere sectoren. Daarnaast gaat ze in Niel diverse klantevenementen organiseren.

Het aanbod van BOMArobotics bestaat uit de stofzuigrobot Whiz voor eenvoudige omgevingen; de LeoBot-familie (Scrub, Vac, Mop en Tow); de polyvalente LionsBot R3 (die ook manueel kan bediend worden); en devooruitstrevende LionsBot Rex die zich op de heel grote oppervlakken richt.

Gerobotiseerde schoonmaakoplossingen bieden tal van voordelen. Zo kan een robot zelfstandig en meerdere keren per etmaal worden ingezet, waardoor de schoonmaker kan focussen op de minder repetitieve en minder belastende activiteiten.

Meer info? www.boma.eu


Convium

Convium uit Kermt (Hasselt), is gespecialiseerd in het beheren en monitoren van actuele voorraden indirecte materialen (die worden gebruikt in een productieproces maar niet worden gekoppeld aan een specifiek product of werk) en MRO-materialen (Maintenance, Repair en Operations).

Het bedrijf werkt samen met het Oostenrijkse TeDaLoS dat digitale inventarisatiesystemen aanbiedt die gebaseerd zijn op het Internet of Things (IoT).

Autonome sensorunits worden onder een bak, pallet of boxpallet geplaatst. Ze meten automatisch de actuele voorraad door het verbruik van materialen te detecteren zonder dat er nog nood is aan een fysieke inventarisatie. De digitale meetwaarden worden meermaals per dag draadloos doorgestuurd naar de TeDaLoS cloud. Het voorraadniveau kan dus online worden opgevolgd. Herbevoorradingsvoorstellen worden automatisch gegenereerd zodra een ingesteld alarmpeil wordt overschreden.

Naast het fysiek productbeheer zijn de expertisedomeinen van Convium het stroomlijnen van inkoopprocessen en de optimalisatie van leveranciers en Sensolus track en trace oplossingen.

Meer info? www.convium.eu

M-Protect

M-Protect, gevestigd in Kontich, is een ontwikkelaar en fabrikant van geïntegreerde high-end automotive beveiligingsoplossingen. Deze kunnen worden gebruikt voor de beveiliging van alle soorten voertuigen (auto's, bestelwagens, vrachtwagens en/of aanhangwagens). Ze werken autonoom of geïntegreerd met telematica-oplossingen aan boord en kunnen worden afgestemd op specifieke beveiligingsbehoeften.

M-Protect biedt twee soorten beveiligingsoplossingen:

- Het beveiligen van de toegang tot de laadruimte van bestelwagens en vrachtwagens met extra mechanische sloten, gaande van een mechanische basispen tot een digitaal gestuurd veiligheidsslot.

- Beveiliging van de motorontsteking van voertuigen met een 4-cijferige toegangscode en/of een anti-carjack oplossing, die detecteert of de bevoegde bestuurder nog achter het stuur zit.

Meer info? www.m-protect.net

YuCopia

YuCopia, van het gelijknamige techbedrijf uit Mechelen, is een platform waarmee kmo’s en zelfstandigen – alsook lokale besturen en federaties - al hun aankopen (goederen, diensten, abonnementen, contracten en licenties) digitaal kunnen beheren. Zij genieten dezelfde ‘leverage’ (grootvolume kortingen) als multinationals en krijgen toegang tot marktplaatsen die voor hen als kleine bedrijven ontoegankelijk zijn. Door het feit dat de gebruikers van het platform in de ogen van de leveranciers ‘één’ zijn, kan YuCopia verregaande kortingen verkrijgen. Zo kan een kmo gemiddeld 30% op haar algemene aankopen besparen.

YuCopia werkt met een slimme virtuele aankoopassistent – Laura – die de voorraden en budgetlimieten van de gebruikers in het oog houdt. Ze kan bovendien uit eigen beweging een bestelling plaatsen wanneer een bepaalde voorraad uitgeput raakt.

Meer info? www.yucopia.com


Wil u ook partner worden?

Is uw bedrijf een producent van innovatieve logistieke oplossingen die marktmatuur zijn maar nog niet mainstream? Dan komt het in aanmerking om partner te worden in ons fysiek demonstratiecentrum. Zo kunt u in contact komen met bedrijven die oplossingen zoeken om hun logistiek op een toekomstbestendige manier te optimaliseren.

Neem dan contact op met Paul Van Nuffel, Senior Business & Innovation Manager van Log!Ville: paul.vannuffel@logiville.be