LogiVille

Rombit stelt groeiplan voor op Log!Ville in aanwezigheid van minister Van Peteghem

18/02/2022 — minuten leestijd
Pers
11
12
13

Rombit kondigde een grote kapitaalsverhoging aan tijdens een persconferentie op Log!Ville. Het Antwerpse techbedrijf – een van onze Start2Scale-up-partners – kan hiervoor als eerste rekenen op de financiële steun van het Belgian Recovery Fund (BRF).

Het BRF werd in september 2021 gelanceerd om bedrijven beter te ondersteunen in de post-covid-relance. De eerste investering van 20 miljoen euro gaat naar Rombit. Tijdens de coronacrisis werd het bedrijf op slag bekend met de Romware, een van de eerste digitale armbanden die waakt over afstandsregels op de werkvloer. Het toestel heeft ook diverse andere toepassingen om de veiligheid op bedrijfssites te bevorderen.

“Deze eerste investering is het concrete startschot van ons Transformatiefonds”, zegt viceminister-president en minister van Financiën Vincent Van Peteghem. “De komende maanden zullen we nog meer gezonde en ambitieuze Belgische ondernemingen de kans bieden om een kickstart te nemen na de coronacrisis”.

Deze investering zal Rombit - dat in 2012 door Jorik Rombouts werd opgericht - in staat stellen zijn groei te versnellen, zijn internationale expansie voort te zetten en nieuwe jobs te creëren. Vandaag bedient het bedrijf wereldwijd meer dan 250 klanten en heeft het 65 werknemers in dienst. Tegen 2024 wil het zijn omzet te verdubbelen en meer dan 60 werknemers aanwerven.