LogiVille

PERSBERICHT: Vanas introduceert i.c.m. OPEX innovatieve magazijnautomatisatie

11/01/2022 — minuten leestijd
Pers
Press Release

Vanas integreert twee innovatieve picking- en sorteeroplossingen in de Benelux. Deze aanvullende oplossingen van het Amerikaanse bedrijf OPEX verhogen zowel de productiviteit van de medewerkers als de opslagcapaciteit. Vanas is door OPEX geselecteerd als exclusieve partner voor de E-Commerce-markt.

Vanas, ruim ervaren in E-Commerce oplossingen, biedt E-Commerce bedrijven in de Benelux groeikansen door het nieuwe partnerschap met het Amerikaanse OPEX Corporation. Door de combinatie van E-Commerce-oplossingen van beide bedrijven kunnen grotere E-Commerce bedrijven aanzienlijk meer orders binnen dezelfde ruimte verwerken, en met evenveel personeel blijven groeien. Ook het aantal fouten reduceert fors.

OPEX biedt dynamische E-Commerce-fulfilmentoplossingen met schaalbare magazijnrobots (I bots) die snelheid en nauwkeurigheid bieden en de supply chain stroomlijnen: van voorraadopslag en picking tot sorteren en verzenden. Daarnaast biedt OPEX een micro-fulfilmenttechnologie die de ruimtes optimaliseert waardoor de opslagcapaciteit tot vijf keer zo hoog kan worden in dezelfde ruimte. Ook zorgen deze sorteeroplossingen voor een efficiëntieverbetering van de vaak arbeidsintensieve retourlogistiek.

Vanas Engineering is al jaren een toonaangevende leverancier en system integrator van intralogistieke oplossingen in de Benelux. De onderneming versterkt haar segment met een nieuwe productrange van high end picking en sorteeroplossingen van OPEX.

De twee nieuwe systemen die Vanas per heden aanbiedt:

1. Perfect Pick

Een sterk pick- en ophaalsysteem met pickstations

 • Tot 500 pickings per persoon per uur per pickstation;
 • De machines worden tot 10 m hoog gebouwd en benutten daarmee de beschikbare gebouwhoogte;
 • Het zelf opladende Ibots-systeem zorgt dat een machine nooit uitvalt;
 • Driedimensionale beweging die een ​​‘single point of failure’ vermijdt;
 • Combinaties met Vanas conveyorsystemen maximaliseren de output;
 • Tot 6 maal hogere productie met hetzelfde aantal medewerkers
 • 2. Sure Sort
 • Een sorteermachine voor kleinere goederen
 • Een compact uniek verticaal sorteersysteem op een zeer kleine footprint;
 • Sorteert tot 2400 pakketjes per uur, verdeelt over 670 locaties;
 • Tot 80% hogere productie met hetzelfde aantal medewerkers.

Nicolas Dewit, Warehouse Automation Director of Business Development voor OPEX Europe, Middle East and Africa (EMEA): “OPEX zocht naar een sterke partner in de Benelux. De mensen bij Vanas zijn experts in intralogistiek en magazijnlogistiek. Ze onderscheiden zich door hun innovatieve technologieën die hun klanten vooruithelpen. Deze klantgerichte benadering past bij die van ons. We bieden samen een ​​naadloze oplossing voor automatisering die de magazijnruimte maximaliseert en pieken en eisen beheert, zonder extra arbeid.”

Andy Van Mieghem, managing director bij Vanas Engineering: “Deze samenwerking betekent dé oplossing voor high end warehouses in de Benelux. We zoeken continu naar nieuwe technologieën die de prestaties verhogen en een toegevoegde waarde bieden voor onze klanten. Deze bewezen, innovatieve technologie met I-bots met de driedimensionale beweging die een ​​‘single point of failure’ vermijdt, overtuigde ons meteen. Dit is dan ook de sleutel voor veel van onze klanten. Inmiddels hebben zich dan ook al meerdere geïnteresseerden bij ons gemeld.”

Gezamenlijke aanpak

Nu de samenwerking een feit is, levert OPEX informatie en training over hun magazijnautomatisering-oplossingen aan de specialisten van Vanas Engineering. Met deze kennis kan Vanas bepalen wat de beste totaaloplossing is voor de klanten in de Benelux. Ervaren OPEX-specialisten zullen Vanas lokaal ondersteunen om voor elk project, de meest ideale samenstelling te definiëren.

Eerste referentie in Benelux is een feit

Ondertussen is de eerste OPEX installatie geplaatst in Antwerpen. Andy Van Mieghem: “Dat is een grote internationale klant van OPEX die na een succesverhaal in USA, hetzelfde concept heeft herhaald in Antwerpen. Dit gaf ons meteen het vertrouwen: ook de Benelux is klaar voor deze vernieuwende systemen.”

Bekijk de video’s van de Warehouse Solutions in actie (OPEX) warehouseautomation.com/videos

OPEX

OPEX Corporation levert Next Generation Automation, inclusief oplossingen voor magazijn-, document- en postautomatisering, aan klanten over de hele wereld. Met hoofdkantoor in Moorestown, NJ, en faciliteiten in Pennsauken, NJ; Plano, Texas (metro Dallas); Frankrijk; Duitsland; Zwitserland; en het Verenigd Koninkrijk: OPEX heeft meer dan 1.450 medewerkers die zich inzetten voor het opnieuw bedenken en leveren van innovatieve, schaalbare, unieke technologische oplossingen om de zakelijke uitdagingen van vandaag op te lossen.

Voor meer informatie bezoek opex.com

Vanas

Vanas Engineering is sinds 1946 actief en is al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner voor logistieke oplossingen zoals opslagsystemen, interne transportsystemen en software. Met het hoofdkantoor in Melsele (België) en sinds 2019 ook een kantoor in Waalwijk (Nederland) is Vanas hard op weg om marktleider van intralogistieke oplossingen te worden in de Benelux.

Voor meer informatie bezoek vanasengineering.be

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Alexander Dekker

adekker@vanas.eu

+31 651174032