Hét logistiek demonstratie en belevingscentrum

Expertise

#test

Smart City Logistics / Optimaal Lokaal

De dagelijkse leveringen in de stad zorgen mee voor volle wegen, vertragingen en overlast. Ruimte in de stad is beperkt en duur. Hoe kunnen die goederenstromen beter georganiseerd worden?

Een ‘Digital Twin’, een virtuele kopie van de stad aangevuld met real-time data, berekent met behulp van AI de ideale transportcombinaties. Via een consolidatiehub aan de rand van de stad gebeurt de belevering klimaatneutraal. Idem voor de retourstromen.

Smart city logistics scaled
02 DIGITAL PRODUCT PASSPORT

Digital Product Passport / Overzicht met inzicht

Kunnen productgegevens makkelijker gebruikt worden door consumenten, producenten én logistieke dienstverleners? Een Digital Product Passport biedt die mogelijkheid.

Het paspoort vormt de toegang tot de productinformatie zoals de herkomst van grondstoffen, de samenstelling enz. Naast circulaire toepassingen, kan je het paspoort ook gebruiken om transportdocumentatie en receptie van goederen te automatiseren.

03 FUELS AND TRANSMISSION

Fuels and transmissions / Proper op weg

De route naar emissievrij rijden, varen en vliegen is een transitieproces. We werken aan een wereld met milieuvriendelijke brandstoffen en lichte, krachtige batterijen met onbeperkte levensduur. Maar hoe komen we daar?

In de praktijk zullen er verschillende technologische ontwikkelingen naast elkaar bestaan. Want elke vorm van transport vraagt om een passende oplossing.

emissievrij rijden
04 PRODUCT AS A SERVICE

Product as a Service / Gebruik zonder bezit

PaaS of Product as a Service is een businessmodel waarbij klanten betalen voor het gebruik en de service van een product, zonder er eigenaar van te zijn. Het product blijft eigendom van de aanbieder, die ook zorg draagt voor de aanlevering van eventuele verbruiksmiddelen en het onderhoud. Wanneer het product uiteindelijk weer terug naar de aanbieder gaat, refurbished of recycleert hij ze.

05 ADDICTIVE MANUFACTURING

Additive manufacturing / Productie on the spot

Additive Manufacturing (AM) is een technologie waarbij een product laagje voor laagje wordt opgebouwd oftewel ‘geprint’ door een materialenprinter. De printlocaties zullen lokale printopdrachten laten uitvoeren op verzoek van de klant en worden van de benodigde grondstoffen voorzien door recyclage van afvalstromen uit de buurt. Zo worden er als het ware lokale en regionale ‘printing hubs’ gecreëerd.

minku kang aCniNTiIFd8 unsplash
06 AUTONOMOUS VEHICLES

Autonomous vehicles / Onbemand onderweg

Gewapend met camera’s, sensoren, radar (LIDAR) en Artificiële Intelligentie kunnen voertuigen onbemand goederen transporteren. Deze autonome voertuigen communiceren met elkaar en de omgeving om tijdig te kunnen anticiperen en reageren. Voortdurend worden de meest ideale routes berekend waardoor goederen ‘Just in Time’ arriveren en minder energie verbruikt wordt.

07 TUBE LOGISTICS

Tube logistics / Suizen door buizen

Goederentransport gebeurt nu via weg, spoor, water of vliegtuig. Deze netwerken zitten aan hun maximale capaciteit en worden gebruikt door vervuilende voertuigen. (Ondergronds) buizentransport biedt een alternatief voor en een aanvulling op weg- en spoortransport.

Hyperloop is een supersnel alternatief voor luchtvaart en langere afstanden in een netwerk tussen steden, luchthavens en zeehavens. Hierbij ‘suist’ een autonoom rijdend voertuig met een snelheid van zo’n 1000 km/u door een buis die nagenoeg vacuüm is.

86327624 l normal none
08 AUTONOMOUS WAREHOUSES

Autonomous warehouses / Robots tussen rekken

Het werk in magazijnen en distributiecentra is vaak eentonig en zwaar met een hoge werkdruk. Kunnen we de werkkrachten nog vinden? Of kan technologie oplossingen bieden?

Het warehouse moet veerkrachtig kunnen reageren: techniek en IT worden onmisbaar. De bedrijfsprocessen en systemen zullen gestuurd worden met artificiële intelligentie om planning en voorraad proactief en in real-time aan te passen. Ook de taak van de mens verandert. Werknemers zullen ingezet worden voor onderhoud en aansturing.

09 PREDICTIVE ANALYTICS

Predictive analytics / Geschiedenis met toekomst

Predictive Analytics is een vorm van data-analyse door middel van Artificiële Intelligentie (AI) waarmee proactief plannen of handelen mogelijk wordt. De AI-component, het zelflerend vermogen van software, kijkt naar historische en actuele data. Er worden patronen geïdentificeerd en toekomstige scenario’s gevormd. Aan de hand daarvan kunnen beslissingen genomen worden.

markus winkler IrRbSND5EUc unsplash
10 AI IN SYNCHROMODALITY

AI in synchromodality / Netwerk in transport

Met ‘AI in Synchromodality’ is het mogelijk om digitale rekenkracht te koppelen aan een fysiek, naadloos netwerk van transportmiddelen.

Synchromodaal wil zeggen dat de verschillende transportmodi worden ingezet als één groot logistiek netwerk, onder regie van de logistieke dienstverlener. Artificiële Intelligentie (AI) maakt het mogelijk om heel snel de meest geschikte combinatie van transportvormen te vinden. De route of vervoerswijze kan realtime aangepast worden als omstandigheden wijzigen.

Boek een Log!Ville tour

Ontdek Log!Ville als nooit tevoren! Klik door naar onze tourpagina en kies uit een scala aan spannende en informatieve tours om uw ervaring compleet te maken.

LogiVille Mockup