Hét logistiek demonstratie en belevingscentrum

Huidige partners

Deloitte

Deloitte is marktleider in professionele dienstverlening voor auditing, accounting, advies en meer. Deloitte helpt klanten met hun toekomstig bedrijfsmodel, van strategie tot implementatie. De Supply Chain & Network Operations afdeling omvat 10.000 professionals globaal met een sterke Belgische verankering in de logistiek. Deloitte is een trotse foundation partner van Log!Ville om de passie voor innovatie en logistiek te onderstrepen, en een impact te maken die ertoe doet.

POM Antwerpen

POM Antwerpen is een publieke projectontwikkelaar. Met infrastructuurprojecten creëert POM Antwerpen ruimte om te ondernemen, met oog voor maatschappelijk relevante thema’s zoals klimaat en mobiliteit. Met de bouw van het landmark-gebouw van Log!Ville kunnen innoverende bedrijven elkaar en de logistieke sector informeren en inspireren. Niet toevallig gelegen op het Wetenschapspark in Niel, waar POM Antwerpen een epicentrum creëert voor innovatie in de regio.

Siemens

Siemens ontwikkelt oplossingen voor de volledige (intra)logistieke keten. Het combineert technologie, expertise en sectorkennis tot efficiënte en duurzame toepassingen. Het gericht inzetten van digitale oplossingen, zoals digital twins, zorgt voor een antwoord op de logistieke uitdagingen van vandaag en morgen. Als Foundation Partner onderstreept Siemens zijn engagement om de sector te stimuleren en inspireren met technologische innovatie.

Toyota

Toyota Material Handling is bekend om zijn rollend materieel. Daarnaast bedenkt en installeert TMH ook op maat gemaakte automatisatieprojecten, waarbij het gebruik maakt van de nieuwste marktmature technologieën. Zo creëert TMH een maximale rendabiliteit en efficiëntie van de intralogistieke processen. Als Foundation Partner van Log!Ville, beklemtoont Toyota Material Handling zijn positie als innovatieve koploper binnen de logistieke sector.

Van Dessel

De logistieke sector is voortdurend in ontwikkeling. Innovaties en doorgedreven professionalisme beïnvloeden de logistieke keten sterk. Daarnaast vereisen nieuwe ontwikkelingen in de samenleving een aangepaste aanpak door de logistieke sector. Als toonaangevende en gespecialiseerde makelaar volgt Van Dessel deze evoluties op de voet in Log!Ville om de impact op verzekeringsvlak in te schatten en oplossingen op maat aan te bieden.

VIL

De vzw VIL (Vlaanderen – Innovatie – Logistiek) , die meer dan 650 leden telt, heeft een tweevoudig doel: Vlaanderen promoten als Europese logistieke topregio én Vlaamse bedrijven laten excelleren met kennis en innovatie. De activiteiten focussen vooral op innovatieve projecten met en voor bedrijven en worden mee gesteund door, VLAIO. Een team van dertig logistieke en multimodale experts staat dagelijks ter beschikking van de bedrijven. Om van kennisopbouw naar kennisimplementatie over te gaan, heeft VIL Log!Ville opgericht.

WDP

Magazijnen van WDP zijn de slimme, flexibele en toekomstgerichte thuisbasis van ambitieuze logistieke bedrijven. #TeamWDP laat klanten de ongekende mogelijkheden van intelligent supply chain management ervaren, elke dag opnieuw. WDP combineert slimme magazijnen met innovatief ondernemerschap, zodat klanten maximaal kunnen groeien. Innovatie is cruciaal voor de toekomst van de logistiek, en daarom is een partnerschap met Logiville de logische keuze.

Randstad

Randstad zorgt voor ervaren en gedreven magazijniers, orderpickers, heftruckchauffeurs, magazijnhoofden, expediteurs, bedienden voor de supply chain… en meer. Voor tijdelijke en permanente aanwerving. Met onze partner Portilog begeleiden we al 15 jaar personen succesvol naar de wereld van de logistiek. Daarnaast kunnen we u adviseren omtrent de opbouw en het beheer van pools van flexibel inzetbare logistieke medewerkers.

POM Limburg

POM Limburg ondersteunt de economische ontwikkeling van Limburg, “de vriendelijkste plek om te werken, ondernemen, innoveren en excelleren.” Met het grootste netwerk van incubatoren in Vlaanderen, ondersteunt Limburg jonge en innovatieve ondernemingen door hen in contact te brengen met elkaar maar ook met grotere bedrijven, zowel binnen als buiten Limburg.

Flanders Make

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit hun vestigingen over heel Vlaanderen stimuleert het open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven met Flanders Make samenwerken rond een innovatie op maat en wordt er een uitgebreid aanbod aan test- en validatie infrastructuur geboden.

BlooLoc

yooBeeEYE is een eenvoudige maar krachtige oplossing om naadloos pallet-tracking uit te voeren en alle scanbewerkingen te vermijden, waardoor de intra-logistieke prestaties en nauwkeurigheid drastisch worden verbeterd, terwijl gevaren worden gedetecteerd en ongevallen en gevaarlijke situaties in uw processen worden voorkomen voordat ze plaatsvinden.

Brussels Airport

Brussels Airport is een van de belangrijkste luchthavens in Europa en de tweede economische groeipool in België. Met 3,2 miljard euro toegevoegde waarde en 701.000 ton vracht in 2023 is de luchthaven een strategische logistieke hub in het hart van Europa. Brussels Airport combineert haar expertise in e-commerce, bederfelijke goederen, levende dieren en farmaceutica met innovaties zoals het BRUcloud platform, Airside Pharma Transporters en state-of-the-art vastgoedontwikkelingen. Met Europa’s grootste oppervlakte aan temperatuurgecontroleerde magazijnen bevestigt de luchthaven haar status als voorkeurshub voor farma. De luchthaven streeft ernaar om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn door te investeren in, onder andere, zonnepanelen, elektrische voertuigen, duurzame vliegtuigbrandstof en andere initiatieven via het Stargate-project.    

De Vlaamse Waterweg

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen. De Vlaamse Waterweg nv versterkt het vervoer via de binnenvaart, zorgt voor waterbeheersing en vergroot de aantrekkelijkheid van de waterwegen voor recreatie, toerisme en natuurbeleving.

DHL

DHL Express is altijd in beweging en kijkt continu naar de toekomst. Het is vastbesloten om voorop te blijven lopen in een wereld die zich steeds ontwikkelt – van een voortrekkersrol in e-commerce, tot het GoGreen commitment, tot de inzet van de nieuwste technologieën om alles Right First Time gedaan te krijgen en handel in nieuwe markten mogelijk te maken.

Goodyear

Goodyear is meer dan alleen een bandenfabrikant, we weten hoe uitdagend logistiek kan zijn zowel qua tijds- als kostendruk. Om die reden ontwikkelde Goodyear verschillende oplossingen om de levensduur van banden te maximaliseren, brandstofkosten en CO2-uitstoot te verlagen en bandenonderhoud en -administratie te minimaliseren. Op die manier besparen Goodyear klanten niet enkel op hun banden, maar vermijden ze ook onnodige en onverwachte stilstand van hun vrachtwagens. Goodyear biedt verschillende oplossingen aan afhankelijk van de grootvlootte en het soort transport, zodat u en uw chauffeurs altijd met een goed gevoel de weg op kunnen.

Rombit

Wij bouwen aan een wereld waarin frontlijnwerkers hun werk efficiënt kunnen doen en elke dag veilig naar huis kunnen rijden. Onze missie is om uw operationele kosten te verlagen door veiligheids-, efficiëntie- en duurzaamheidsoplossingen te bieden voor uw frontliniewerkers en apparatuur. Op basis van onze technische expertise en uitgebreide industriële knowhow bieden wij geïntegreerde IoT-producten die realistische problemen in real-time oplossen.

Zetes

Zetes is een technologiebedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor supply chain optimalisering en persoonsidentificatie. Onze supply chain oplossingen helpen bedrijven om agility, visibiliteit en traceerbaarheid in hun hele volledige supply chain te realiseren. Onze afdeling voor personenidentificatie voorziet overheidsinstanties en supranationale instellingen van oplossingen voor het authentiseren van burgers voor bijvoorbeeld het verstrekken van veilige identificatie- en reisdocumenten en het samenstellen van nationale bevolkingsregisters en kiezerslijsten voor verkiezingen. Zetes met haar hoofdkantoor in Brussel telt meer dan 1300 werknemers in 22 landen in de hele EMEA-regio. In 2017 werd Zetes een dochteronderneming van de Panasonic Corporation Wij helpen organisaties om agility, visibiliteit en traceerbaarheid te realiseren in hun volledige supply chain. Vanaf de verpakkingslijn tot in de winkel faciliteren wij met behulp van een pakket aan sleuteloplossingen en de nieuwste technologieën. Wij hebben ervaring in tal van sectoren, onder andere in retail, farma-industrie en gezondheidszorg, magazijn en distributie, voedingsmiddelen en drank, productie, transport en logistiek, automotive en post- en koeriersdiensten.