Hét logistiek demonstratie en belevingscentrum

Whitepaper: How to ensure a succesful implementation of AMRS: Key learnings and opportunities

2 minuten leestijd
AMRS

Voor veel Europese bedrijven zijn intralogistiek en warehousing belangrijke aanjagers van omzet. Daarom zijn ze altijd op zoek naar manieren om de capaciteit en efficiëntie van van hun magazijnen te verbeteren. Recentelijk zijn de beperkingen op de arbeidsmarkt en doorlooptijdverkorting nog grotere zorgen geworden, omdat ze kunnen leiden tot groeibeperkingen, gaten in klantenservice en het niet kunnen inspelen op marktbehoeften. In hun zoektocht naar oplossingen is het duidelijk geworden dat menselijke arbeid aangevuld moet worden met AMRS

Log!Ville, het innovatiecentrum voor logistiek, en Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de manufacturing industrie, organiseerden een ronde tafel met toonaangevende AMR-gebruikers, leveranciers en softwareontwikkelaars om van elkaar te leren en het pad te effenen voor een wijdverspreide invoering.

AMRS

Vroege automatisch geleide voertuigen lieten zien hoe mensen en robots kunnen samenwerken om de efficiëntie van magazijnen te verbeteren. Echter, hun gebrek aan ruimtelijk inzicht en relatieve inflexibiliteit zijn belangrijke beperkingen in de echte wereld. Om deze hindernissen uit de weg te ruimen, doen automatische mobiele robots of AMR’s hun intrede in het magazijn. Deze robots begrijpen de omgeving waarin ze geplaatst zijn en kunnen vrij bewegen, zonder vast pad of direct toezicht van een operator. Vooraanstaande bedrijven zijn deze technologieën nu uitgebreid aan het technologieën om te leren hoe ze succesvol kunnen worden geïmplementeerd in echte scenario’s.

Log!Ville, het innovatiecentrum voor logistiek, en Flanders Make, het strategisch onderzoeks centrum voor de verwerkende industrie, organiseerden een ronde tafel met toonaangevende AMR-gebruikers, leveranciers en softwareontwikkelaars om van van elkaar te leren en het pad te effenen voor een wijdverspreide invoering.

In deze paper delen we kansen, trends en belangrijke leerpunten die werden besproken tijdens de ronde tafel.

Log!Ville

Wilt u meer te weten komen over Flanders Make? Ontdek onze Collaboration Partner nu.