Hét logistiek demonstratie en belevingscentrum

Whitepaper: Materialen mét een toekomst

1 minuut leestijd
Materialen met een toekomst

Duurzaamheid heeft de afgelopen decennia fors aan belang gewonnen in de logistieke sector. Verpakking is daarbij een hot topic op de agenda van logistieke bedrijven. Bedrijfsmatige verpakkingen moeten al lang niet meer alleen goederen beschermen, maar moeten ook voldoen aan steeds strengere regels en wetten. Maar hoe kunnen bedrijven de targets uit de nieuwe Europese Packaging and Packaging Waste Regulation halen? Welke innovaties kunnen hen helpen om de afvalberg te verkleinen? En welke verpakkingen zijn nu écht het meest duurzaam?

Om deze en andere uitdagingen rond verpakkingen te onderzoeken, organiseerde Log!Ville van februari tot maart 2024 de thematour ‘Innovative packaging solutions: Reduce – Reuse – Rethink’. Bedrijven konden er niet alleen kennismaken met innovatieve herbruikbare verpakkingen, maar ook met duurzame alternatieven voor wegwerpdragers en zekeringsmaterialen en slimme toepassingen
voor de optimalisatie van voertuigladingen. We verwelkomden maar liefst 327 unieke bedrijven
op deze tour. Als kers op de taart en afsluiter van deze periode organiseerde Log!Ville een live
event om belangrijke inzichten te delen met professionals uit de logistieke sector.

In deze paper rond ‘Materialen met een toekomst’ lees je de belangrijkste inzichten om aan de slag te gaan met duurzame verpakkingen uit de keynotes en het debat.